Koop- en huur woningen en appartementen en commerciële ruimtes

Branderhof: in alle rust wonen vlakbij een bruisend centrum

Voor wie in alle rust en vrijheid groen en ruimtelijk wil wonen vlakbij een bruisend centrum, is Branderhof dé plek om neer te strijken. De verschillende typen koop- en huurwoningen bieden ieder type bewoner het juiste woonplezier. Klassieke dakvormen, verspringende dakgoten, subtiele gevelverschillen en variatie in metselwerk geven de dorpse architectuur van dit woonhof Brabantse huiselijkheid, met het comfort van nu. Zonder er een spektakel van te maken. Precies, zoals dat bij de inwoners van Kaatsheuvel past! Bewoners van Branderhof zetten hun auto bovengronds uit het zicht weg –  in een zogeheten ‘parkeerkoffer’of andere parkeervoorziening. Op die manier houden we de woonwijk autoluw en kindvriendelijk.

De Noordwand: sfeervolle appartementen boven horeca en winkels

In de nieuwe Noordwand zitten sfeervolle centrumappartementen van Casade. Het zijn appartementen op de 1e verdieping en gedeeltelijk op de 2e en 3e verdieping. Op de 2e en 3e verdieping bevinden zich ook maisonnettes (waarbij het woongedeelte op de 2e verdieping ligt en het slaapgedeelte op de 3e verdieping). Het gebouw heeft een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. De gevel is opgebouwd uit diverse verticale elementen, met een knipoog naar de verschillende individuele woningen die hier voorheen stonden. De hoofdentree van de woningen bevindt zich aan het plein. De woningen worden betrokken bij het plein door de positie van de woonkamers en de buitenruimten, waarvan de meeste op het zuiden liggen. Terwijl de appartementsbewoner straks in alle rust uitkijkt op het nieuw aangelegde marktplein, vindt in de onderste bouwlaag volop bedrijvigheid plaats. Horeca en winkels zorgen hier over een tijdje voor een gezellige mix van bedrijvigheid. Dit maakt de Noordwand de ‘place to be’ voor iedereen die graag wil wonen, werken of vertoeven in de gezelligheid van nu, met de vertrouwdheid van toen.

De Westwand:eigentijdse huurappartementen

Op de plek van het oude gemeentehuis – aan de zijde van de Raadhuisstraat – verrezen 58 eigentijdse huurappartementen. Eronder zit een parkeergarage met ruimte voor circa 86 auto’s. 

Brandweerkazerne: monumentale aantrekkingskracht

De monumentale en tegelijkertijd sfeervolle uitstraling van de oude brandweerkazerne wil de gemeente, als eigenaar van dit prachtige pand, graag voor het nieuwe centrum behouden. Vanuit historisch besef, maar ook vanuit de visie dat een dergelijk pand bijdraagt aan de aantrekkingskracht die wij willen uitoefenen op bezoekers, om ze wat langer in ons bruisende dorpshart vast te houden. Uitgangspunten bij het maken van de (ontwerp)plannen is daarom dat de brandweerkazerne een multifunctionele bestemming krijgt met in ieder geval een commerciële ruimte op de begane grond. Dit zorgt voor aanloop en gezelligheid. Dat is wat we nodig hebben om het hart van Kaatsheuvel te laten bruisen!