Koop- en huur woningen en appartementen

De Noordwand: sfeervolle appartementen boven horeca en winkels

In de nieuwe Noordwand zitten sfeervolle centrumappartementen van Casade. Het zijn appartementen op de 1e verdieping en gedeeltelijk op de 2e en 3e verdieping. Op de 2e en 3e verdieping bevinden zich ook maisonnettes (waarbij het woongedeelte op de 2e verdieping ligt en het slaapgedeelte op de 3e verdieping). Het gebouw krijgt een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. De gevel is opgebouwd uit diverse verticale elementen, met een knipoog naar de verschillende individuele woningen die hier voorheen stonden. De hoofdentree van de woningen bevindt zich aan het plein. De woningen worden betrokken bij het plein door de positie van de woonkamers en de buitenruimten, waarvan de meeste op het zuiden liggen.
e
Noordwand Zuidgevel def

Terwijl de appartementsbewoner straks in alle rust uitkijkt op het nieuw aangelegde marktplein, vindt in de onderste bouwlaag volop bedrijvigheid plaats. Horeca en winkels zorgen hier over een tijdje voor een gezellige mix van bedrijvigheid. Dit maakt de Noordwand de ‘place to be’ voor iedereen die graag wil wonen, werken of vertoeven in de gezelligheid van nu, met de vertrouwdheid van toen.

Noordwand Kopgevel def

De Westwand:eigentijdse huurappartementen

Op de plek van het oude gemeentehuis – aan de zijde van de Raadhuisstraat – verrezen 58 eigentijdse huurappartementen in vier woonlagen. Er is een grote diversiteit aan appartementen. Een deel van de appartementen is gelegen aan het levendige nieuwe marktplein. Andere appartementen zijn georiënteerd op het zuiden en westen en daarmee rustig gelegen. De appartementen hebben verschillende afmetingen en er is een ruime keuze in indeling. Jong of oud, er is voor ieder wat wils. Een deel van de appartementen voldoet aan woonkeur en is daardoor ook geschikt voor bewoners in een rolstoel. Centraal in het complex is een binnenhofje dat is ingericht als gezamenlijke tuin en gebruikt kan worden als ontmoetingsplek voor bewoners. Eronder ligt de parkeergarage met ruimte voor circa 86 auto’s. Deze is voor de bewoners van de Westwand en Noordwand (één parkeerplaats per woning).

westwand

Zuidwand
Na de zomervakantie 2017 start bouwbedrijf Van de Ven met het bouwen van 13 appartementen (sociale huur, doelgroep alleenstaande jongeren) en 6 rijwoningen ter plaatse van de tijdelijke parkeerplaats aan het Anton Pieckplein/Achterom/Bilderdijkstraat.
De verkoop van de rijwoningen start juni 2017. Nadere informatie is te verkrijgen via www.zuidwacht.nl. Start bouw eind 2017.

Branderhof: in alle rust wonen vlakbij een bruisend centrum

Voor wie in alle rust en vrijheid, groen en ruimtelijk wil wonen vlakbij een bruisend centrum, is Branderhof dé plek om neer te strijken. De verschillende typen koop- en huurwoningen bieden ieder type bewoner het juiste woonplezier. Een woonhof met dorpse architectuur en Brabantse huiselijkheid, met het comfort van nu. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd of verkocht.