Commerciële ruimte in de Noordwand en Brandweerkazerne

Brabantse gezelligheid laat lokale economie weer bruisen

De lokale economie is één van de belangrijkste pijlers onder de gezellige bedrijvigheid waar de gemeente Loon op Zand om bekend staat. Het bruist hier letterlijk van de ondernemerszin. Wij geven deze energie als gemeentelijke organisatie graag volop de ruimte. Door bestaande en nieuwe ondernemers alle kansen te geven om hier een goed bestaan op te bouwen. In de bedrijvenparken, in het winkelhart van Kaatsheuvel en de kern van Loon op Zand én in het nu te realiseren Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Vanuit de gedachte dat het één het ander zal versterken, zetten we hier samen met belangenverenigingen in op een uitgebreid cultuuraanbod, kwalitatief hoogwaardige horeca, zakelijke dienstverlening en diversiteit in winkels. Samen met goede parkeervoorzieningen, een prettig ingerichte buitenruimte met daarin een fraai en toegankelijk marktplein, oefent het Bruisend Dorpshart een grotere aantrekkingskracht uit op de vele bezoekers en toeristen die onze gemeente aandoen.

Noordwand: de ‘place to be’ door gezellige mix van bedrijvigheid

Met horeca, kantoren en winkels biedt de Noordwand de bezoeker van het Bruisend Dorpshart straks een prettige afwisseling tussen zakelijkheid en gezelligheid. Grote gemene deler tussen de drie ondernemingsvormen is het stijlvolle pand waarvan zij de begane grond volledig vullen. De circa 20 sfeervolle centrumappartementen in de bouwlagen erboven maken het beeld compleet van dit pand, dat kwalitatief hoogwaardige architectonische uitstraling krijgt. Dit alles maakt de Noordwand de ‘place to be’ voor iedereen die graag wil wonen, werken of vertoeven in de gezelligheid van nu, met de vertrouwdheid van toen.

Brandweerkazerne: monumentale aantrekkingskracht

De monumentale en tegelijkertijd sfeervolle uitstraling van de oude brandweerkazerne wil de gemeente, als eigenaar van dit prachtige pand, graag voor het nieuwe centrum behouden. Vanuit historisch besef, maar ook vanuit de visie dat een dergelijk pand bijdraagt aan de aantrekkingskracht die wij willen uitoefenen op bezoekers, om ze wat langer in ons bruisende dorpshart vast te houden. Uitgangspunten bij het maken van de (ontwerp)plannen is daarom dat de brandweerkazerne een multifunctionele bestemming krijgt met in ieder geval een commerciële ruimte op de begane grond. Dit zorgt voor aanloop en gezelligheid. Dat is wat we nodig hebben om het hart van Kaatsheuvel te laten bruisen!