Recreëren in een gezellige ambiance

Bruisend Dorpshart, multifunctioneel in alle opzichten!

Het Bruisend Dorpshart is straks een aangename plek. Er is een gemeenschapshuis met daarin ruimte voor zowel de inwonersbalies van de gemeente als theater-, dans-, muziek-, eet- en drinkgelegenheden en zelfs een bibliotheek. Winkels, (eet)cafeetjes, restaurantjes en terrasjes in de Noordwand, aangevuld met een zakelijke bedrijvigheid.
De monumentale Brandweerkazerne met zijn karakteristieke kenmerken. Dit alles aan een aantrekkelijk, levendig, toegankelijk, open en toch intiem ingericht marktplein. Met een bestrating die voelt alsof je over een ‘kwaliteitstapijt’ loopt. Auto’s staan op loopafstand of in de parkeergarage onder de appartementen aan de Westwand.

Het Bruisend Dorpshart is multifunctioneel, in alle opzichten. Het kan niet anders, of hier vindt straks een breed publiek een plek waar het gezellig en aangenaam vertoeven is.
Overdag én ’s-avonds!

Marktplein: aantrekkelijk levendig en toch intiem

Aantrekkelijk, levendig, toegankelijk en toch intiem. Dat is in een notendop de karakteristiek van het nieuwe marktplein van ons Bruisend Dorpshart. Een plein van sfeer verhogende, duurzame materialen en kleuren in de gebouwen en de openbare ruimte. Grote bomen, directe verbinding met winkels er omheen, terrasjes binnen handbereik. Met ruimte voor de kermis en muziek- of andere ad hoc evenementen. Hier is het altijd gezellig. Voor jong en oud. Overdag én ‘s avonds.